14 januari 2020

Waarom betaal je borg?

‹ Terug naar overzicht

Dat je borg moet betalen is natuurlijk logisch als je een waardevol object huurt. Hoe het werkt, leggen we je hieronder uit!

Waarom betaal je borg?

Je betaalt borg omdat je een waardevol object huurt. De borg dient voor verhuurders als een soort onderpand. Hierdoor heeft de verhuurder een garantie bij eventuele schade, diefstal, fraude of nalatigheid.

Wanneer betaal ik de borg?

De borg betaal je bij het ophalen van de huurauto. Het bedrag wordt gereserveerd op je creditcard of afgeschreven van je bankrekening. De borg mag niet contant worden betaald.

Hoeveel borg moet ik betalen?

De borg die je betaalt voor een personenauto is € 750,-, gelijk aan het Eigen Risico. Er is een mogelijkheid om deze te verlagen voor € 9,- per dag. Als je voor deze mogelijkheid kiest dan wordt de borg € 250,- voor personenauto's en € 350,- voor bestelauto's.  

Wanneer krijg ik de borg terug?

Heeft de auto in jouw huurperiode geen schade gekregen dan zal doorgaans de borg binnen 24 uur weer op de rekening staan waarvan het betaald is.

Wanneer betaal je de schade?

Mocht de auto helaas schade krijgen in de periode dat jij de auto huurt dan zal het Eigen Risico op jou verhaald worden. De volledige waarborgsom wordt afgeschreven of ingehouden en wordt er niets teruggestort na het einde van de huurperiode.

Deel dit artikel via