10 januari 2020

Tips! bij het huren van een auto

Blog
Blog
‹ Terug naar overzicht

Wil je een auto huren, lees dan eerst hieronder de tips!

Wil je een auto huren, lees dan eerst hieronder de tips!

  1. Boek je huurauto ruim op tijd. Als je goedkoop uit wil zijn dan heb je keus in de goedkoopste auto’s.

  2. Controleer goed welke type auto dat je nodig hebt. Bedenk wat je ermee gaat doen. Bijv. ga je op vakantie, een dagje weg of waar je veel laadruimte voor nodig hebt.

  3. Bakwagen met laadklep. Deze wagen gebruik je bij het vervoeren van zware goederen. Door de laadklep is het mogelijk om de zware goederen gemakkelijker in te laden. Bij lichtere goederen kan je kiezen voor een bakwagen zonder laadklep.

  4. Controleer de staat van de huurauto. Neem je rijbewijs en borg mee. Maak foto’s van de staat van de auto.

  5. Let goed op het eigen risico. Elke auto bij INQAR is allrisk verzekerd. Het kan voorkomen dat je schade aanbrengt waarvoor je niet verzekerd bent. En daar betaal je je eigen risico voor. Controleer dus goed je eigen risico.

  6. Controleer de brandstof regeling. De meeste regelingen zijn vol-tot-vol. Zoek na afloop de dichtstbijzijnde tankstation om de tank vol te tanken.

  7. Extra bestuurders is vaak geen probleem mits je het rijbewijs van tevoren laat controleren. Dit in geval met de verzekering van de huurauto. Je bent als huurder verantwoordelijk voor alle schades en boetes.

  8. Noteer het noodnummer. Deze is erg belangrijk, want vaak wanneer je met pech stil komt te staan weet je vaak niet wat je moet doen. Handige tip om dit van tevoren te doen.

  9. Check de vrije kilometers zodat je achteraf geen extra kosten hebt.
  10. Controleer de voorwaarden voor in het buitenland. Het kan zijn dat de kosten omhoog gaan vanwege verzekeringen en belastingen.

Deel dit artikel via